Σελίδες

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Februarians...

Καλό μήνα αγαπημένοι φίλοι !!!
Σας το είχα πεί πως θα έρθουν οι Φλεβαριανοί..χάχά, ο φίλος μου ο Ιανουάριος με αποχαιρέτησε γεμάτος χαρά και μου είπε πως η βάρδιά του τελείωσε και πως έφτασε η ώρα να γυρίσει πάλι πίσω στο νεραιδοβασίλειο !!
-' "Τώρα , μου είπε, πρέπει να ετοιμαστείς για να υποδεχτείς τους δύο "τρελούς" μου φίλους που θα έρθουν να σου κρατήσουν συντροφιά για 28 ημέρες...μερικές φορές κάθονται και 29 ημέρες, αλλά αυτό συμβαίνει κάθε 4 χρόνια ! Eίναι περίεργα πλάσματα οι νεράιδες και οι νεράιδοι του Φλεβάρη, άν και... όχι μόνο αυτοί, είπε..και χασκογέλασε !!
Μάζεψε λοιπόν τα μπογαλάκια του ο Ιανουάριος...χιονονιφάδες, γυμνά δέντρα σάν φαντάσματα, ξερά και καμμένα κλαδιά, τσουχτερές παγωνιές, μελαγχολικές συννεφιές, εγκάρδιες και μαγικές ευχές, καινούριους κύκλους και νέες αρχές...και τα άφησε να αιωρούνται πάνω σε ένα σύννεφο πρίν ετοιμαστεί για την μεγάλη του πτήση μέχρι τις πύλες του ενδιάμεσου κόσμου του, έτσι ώστε να τα βρούν οι Φεβρουαριανοί τακτοποιημένα ,είπε!
Το περίεργο ήταν ότι λίγο πρίν πετάξει μακρυά και ενώ με αποχαιρετούσε εγκάρδια,  σκορπώντας μιά όμορφη λιακάδα παντού τριγύρω σάν προοίμιο της επερχόμενης άνοιξης, μου ξεστόμισε τις εξής κουβέντες και..με ανησύχησε κάπως είναι η αλήθεια, μου είπε λοιπόν : - "Μόνο...πρόσεχέ τους λίγο αυτούς τους Φλεβαριανούς, καθώς η τρέλα κυλάει μέσα στις φλέβες τους ! Είναι τόσο ερωτευμένοι μεταξύ τους αλλά και με τη φύση γύρω τους που πολλές φορές ξεφέυγουν απο τα όρια της λογικής..την όποια λογική μπορούμε να έχουμε εν πάσει περιπτώση εμείς τα ξωτικά..χέχέ , χαχάνισε καθώς τα έλεγε αυτά..και ήξερα πολύ καλά γιατί !
Όλες αυτές τις μέρες που πέρασα μαζί του δέν ήταν λίγες οι φορές που κι εκείνος έκανε πράγματα τρελά και ακατανόητα σε σχέση με αυτό που του ανέθεσαν απο το νεραιδοβασίλειο να κάνει, να συνεργαστεί με τη φύση μόνο για 31 ημέρες, να τη διευθύνει και να την προστατέυει στις δύσκολες στιγμές...κάτι σαν..ενορχηστρωτής της φύσης δηλαδή, ειδικά αυτό με το χιόνι, που μας έδωσε μισή χαρά και δέν το έστρωσε , ε..δέν μπορούσα να του το συγχωρήσω με τίποτα..χέχέ, -' "..Στρώσε το βρέ καλέ μου, του έλεγα, τίποτα αυτός...,-"Και πολύ σας είναι! ".. ,μου έλεγε και χαχάνιζε πάλι με τον γνωστό του σκανταλιάρικο τρόπο. 
Εντάξει πάντως..δέν τον παρεξηγώ..βαριέται κι αυτός..και θέλει μερικές φορές οι ενορχηστρώσεις του στην φύση να έχουν και λίγο σασπένς..λίγη ποικιλία...όχι να παίζει και συνέχεια η ίδια μελωδία ασταμάτητα...όλα τα ξωτικά δηλαδή φαντάζομαι πως θα θέλουν να παίζουν καί μελωδίες της βροχής καί των κεραυνών..καί μελωδίες του ήλιου και των πουλιών...καί μελωδίες του αέρα και του θροίσματος των φύλλων !! 
Δέν το κάνουν όλα όμως.!..το κάθε ένα έχει τις παραξενιές του και τις ιδιαιτερότητές του, μου είπε ο φίλος μου ο Ιανουάριος.. !
Τα ξωτικά, λέει , μπορεί να κάνουν τις περισσότερες φορές αυτό που τους αρέσει και τα  ευχαριστεί, αλλά πάνω απ'όλα, προτεραιότητα έχει η μητέρα φύση και πώς θα προστατέυσουν εκείνη και όλα της τα πλάσματα όταν χρειάζεται.. και αυτό είναι που τα ενώνει..!! Γι'αυτό, πολλές φορές όταν ξεφεύγει η... "ενορχήστρωση" και συμβαίνει κάτι ακραίο τότε επανέρχονται κάπως στα λογικά "τους" και εξισορροπούν την κατάσταση, κυρίως όταν βρίσκονται στην διάσταση των ανθρώπων, δέν τα καταφέρνουν πάντα όμως και σε αυτό φταίνε και οι άνθρωποι πολλές φορές..αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία!
Γιά να μήν περι'αυτολογώ άλλο και σας ζαλίζω, ετοιμάστηκα να υποδεχτώ τους δύο νεόυς μου νεραιδοφίλους όλο ανυπομονησία και χαρά, γιατί παρόλα εκείνα που μου εκμυστηρέυθηκε ο φίλος μου ο Ιανουάριος, ήμουν πολύ περίεργη να δώ τί σόι τρέλα κουβαλούσαν κι αυτοί πιά και πώς θα τα πάμε μεταξύ μας όλες αυτές τις μέρες...ελπίζω να τα πάμε καλά, όπως αρκετά καλά τα πήγαμε και με τον Ιανουάριο..ο οποίος θα μου λείψει ο ατιμούτσικος, παρόλη την βαβούρα που έκανε με τον μηχανικό του κύβο όλη την ώρα...είχε όμως και πολλά καλά ο χαρακτήρας του, είχε μαγικές ιδιότητες αυτος ο Νεράιδος και με έμαθε πολλά και διάφορα με τις όμορφες, αγωνιώδεις ιστορίες που μου διηγήθηκε !!!
-Αντίο Ιανουάριεεεε...τα λέμε πάλι του χρόνουυυ..άν δέν είναι κάποιο άλλο ξωτικό στη θέση σου ελπίζωωω...! , του είπα καθώς απομακρυνόταν στο άπειρο κουνώντας όλο και πιό δυνατά τα μεγάλα διάφανα φτερά του !!!

ΦΙΟΥΠ...ΦΙΟΥπ...ΦΙΟυπ...ΦΙουπ...Φίουπ...φίουπ...φίουπ...φίουπ......φίουπ



Ακούστηκαν φτερουγίσματα και ξέφρενες φωνές και γέλια, πετάχτηκα τρομαγμένη μέσα απο τον βαθύ ύπνο και μετά απο λίγα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν για να συνέλθω και να καταφέρω να ανοίξω τελείως τα μάτια μου... διέκρινα ένα έντονο αλλιώτικο φώς έξω απο το παράθυρο. Πλησίασα...παραμέρισα την κουρτίνα και αντίκρυσα κάτι το εκθαμβωτικό, κάτι το εντυπωσιακό...άκρως μαγικό και συνάμα πολύ αλλόκοτο !!! Δύο τρελαμένα ξωτικά, ένας νεράιδος και μία νεράιδα έπαιζαν σεληνιασμένοι μέσα στο φεγγαρόφωτο και χοροπηδούσαν στο γρασίδι του κήπου..!!..και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τόσο τρελά ακροβατικά και το πιό περίεργο, ένα τόοοσο μεγάλο ολόγιωμο φεγγάρι..!!..σχεδόν ακουμπούσε το γρασίδι !!!! Ήταν εξωπραγματικό αυτό που συνέβαινε..!!..,αφού εχθές όπως όλοι γνωρίζετε... δέν είχε πανσέληνο..!!



Καθώς στεκόμουν και τους κοιτούσα, σκεφτόμουν ότι εκτός απο το αλλόκοτο της πανσελήνου, οι τρελοί Φλεβαριανοί δέν ήταν και πολύ συνεπείς στα ραντεβού τους, καθώς άργησαν μιά ολόκληρη μέρα και ήρθαν και τόσο ξαφνικά αλλά και γεμάτοι όρεξη για σκανταλιές μέσα στην άγρια νύχτα !
 Άρχισαν να μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του νεράιδου Ιανουάριου και συνειδητοποίησα ότι οι φίλοι του οι Φλεβαριανοί είναι ακόμη πιό τρελοί απο αυτόν και ικανοί για ακόμη πιό αλλόκοτα και ανεξήγητα πράγματα..!
Έλα όμως που δέν με τρόμαξε αυτή η σκέψη !! Εξάλλου, ο μήνας Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αναγέννησης και της γονιμότητας...ο μήνας των ερωτευμένων...ο μήνας των Αποκρεών, του καρναβαλιού καί του ξεφαντώματος...των τρελών μεθέξεων...ένας μήνας αγαπημένος !!!


Πώς λοιπόν να μήν είναι παλαβιάρικα τα ξωτικά του Φεβρουαρίου με όλα αυτά που συμβαίνουν τον μήνα αυτό !!! Πώς γίνεται να μήν είναι σεληνιασμένα και να μήν έχουν όρεξη για γέλια και για ασυγκράτητες σκανδαλιές και μεταμφιέσεις ;;!! Μόνο που αυτά είναι τόσο τρελά που ακόμη δέν ήρθαν και παίζουν μέχρι και με τη σελήνη....την στριφογυρνούν και την μετακινούν για να φωτίζει μόνο και μόνο γι'αυτά...για να φωτίζει τον έρωτά τους !!!! Ελπίζω να προλάβουνε να εξισορροπήσουν την κατάσταση πρίν τους πάρουνε χαμπάρι στο νεραιδοβασίλειο...χάχάχά !!  
 

78 fairies - A calendar for 2013 by Nancy Farmer 


Τελικά...πολύ μου αρέσουν οι καινούριοι μου νεραιδοφίλοι !!..Σάν μιά τρελή σεληνιασμένη  Φλεβαριανή κι εγώ πάω να παίξω μαζί τους....απόψε το βράδυ δέν έχω ιδέα τι θα σκαρώσουν πάλι...αλλά σίγουρα τη νύχτα της καινούριας πανσελήνου θα δώσουν ρεσιτάλ καθώς φαίνεται πως την αγαπούν ιδιαίτερα...χέχέ...

Καλό μήνα και πάλι φίλοι μου....τα λέμε πάλι σύντομα...βέβαια δέν ξέρω τί άλλο θα μου τύχει με αυτούς τους Φλεβαριανούς...αλλά θα προσπαθήσω να μήν χαθώ πολύ και αυτόν τον μήνα!!
Φιλιάαα !! 

Hello my sweet friends !! This is a spontaneous fairy story which just came to my mind as i was looking at this lunatic couple of  "Februarian fairies" that are joining my life this month and i also wanted to wish you a very good month too !!!! I will try to translate my story, although i'm not the best writer...but i love to sometimes make up stories about fairies and elves and Nancy's Farmer  "78 fairies "calendar of 2013 gives me a lot of inspiration...hehe...
February...the month of regeneration and fertility...the month of lovers...the month of  Carnival and fun...of mad communion and wild party !!! A lovely month full of festivity here in europe !!!
Soo...as a crazy lunatic i am..i go to dance with my new fairy friends and i'm curious what other magic things they will invent to do again...they are maaaad...but i love them !!!
Bye my lovely friends...i don't know what else is going to happen with the Februarians...but i will try to post more often this new month !!!
Kissees !!  


13 σχόλια:

  1. Yπέροχοοοοο
    Απίθανοοοοο
    μ'έφτιαξες !!!!
    φύυυυυγαμε για φεγγαροφλεβαρότρελλεεεεεες !!!!!

    κι εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ φλεβαροχτυπήθηκα χθές ξαφνικά.....

    χαχααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Μυρσινάκι!!!Εύχομαι οι φλεβαριανοί σου να μην κάνουν πολλές ζαβολιές!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου δηλώνω ευθαρσώς πως είμαι μία από αυτούς και πολύ το χάρηκα το κείμενο γιατί βρήκα μια νέα ταυτότητα!!!! Τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές αφού στις 13 έχω και γενέθλια!! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη η ιστορία σου ! Νεραϊδένια, φεβρουαριανή, παραμυθένια ...
    Καλή Κυριακή, να έχεις ξωτικιένιο κοριτσάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυρσίνη μου,αγαπώ τους φλεβαριανούς σου,για τις ζαβολιές που κάνουν-))))
    απίθανη η ιστορία σου,μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    πολλα φλεβαροφιλιά-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου πω, εσύ που ξέρεις πιο καλά λόγω διασυνδέσεων.....μήπως οι Φλεβαριανοί μεταδίδουν λίγη ,τόσο δα,από την τρελή τους διάθεση σε μας που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε Φλεβάρη μήνα;Λέω....μήπως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίθανα ζαβολιάρηδες αυτοί οι Φλεβαριανοί (μα πού τη βρήκες αυτή τη λεξούλα!!! Τη λάτρεψα!!!) !!!!!
    Αλλά, τι λέω, πώς θα μπορούσε ένα ξωτικό σαν κι σένα να μη συνδέεται με αυτά τα τρελλά αλλά έξυπνα και όμορφα πλασματάκια!!
    Φιλάκια και καλή "φλεβαριανή" εβδομάδα να'χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hola me encanta tu blog, hacer trabajos preciosos, si te apetece podemos mantener el contacto. Besitos.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΦΛΕΒΑΡΙΑΝΟΙ ΣΟΥ!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουάου!! Απλά... ουάου!!! Μυρσίνη, τι υπέροχη ιστορία είναι αυτή;;; Έχεις σκεφτεί να στείλεις ιστορία σου στη Φλώρα για το παιχνίδι της; Γράφεις υπέροχες ιστορίες!!!!
    Όσο για τους μικρούς Φλεβαριανούς, αν μπορείς, μετέφερε τους την επιθυμία μου για χιόνι παρακαλώ!!!!
    Φιλάκια νεραϊδούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι θεά!!! Με συνεπήρες, με ταξίδεψες και με έκανες να θέλω κι εγώ να έρθω στον κήπο να κάνω ακροβατικά!!! χαχαχαχα Να είσαι καλά, κουκλίτσα μου και να έχεις έναν υπέροχο Φεβρουάριο!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου τρελό μου ξωτικούλι!!!Τι έγραψες πάλι βρε φεγγαλουσμένο; Χαχα...Η φαντασία σου με άφησε άφωνη..χαχαχα..Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...